Η Ελβετία θα κλείσει την πρεσβεία της στη Δαμασκό, δήλωσαν σήμερα οι ελβετικές αρχές, ενώ η Συρία ασκεί πλήρη καταστολή της εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-\’Ασαντ.

Η Πρεσβεία θα κλείσει \”τις προσεχείς ημέρες\”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, στον ραδιοσταθμό Radio Suisse Romande.

Συνέστησε δε σε όλους τους Ελβετούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία \”το συντομότερο δυνατό\”.

\”Εμείς ανακαλέσαμε τον πρεσβευτή μας πολύ γρήγορα\”, μετά την έναρξη της καταστολής\”, αλλά διατηρήσαμε την πρεσβεία μας για να είναι στη διάθεση των περίπου 150-180 Ελβετών πολιτών που ζουν εκεί, και έχουν διπλή υπηκοότητα ως επί το πλείστον\”, δήλωσε ο Μπουρκχάλτερ.

Ο Ελβετός πρεσβευτής στη Συρία ανακλήθηκε τον Αύγουστο του 2011 στη Βέρνη για διαβουλεύσεις και δεν επέστρεψε ποτέ στη Δαμασκό.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε στις 6 Φεβρουαρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό και μετέφεραν έξω από τη χώρα και τους τελευταίους υπαλλήλους τους στη Συρία.

Ο κατάλογος των νεκρών στη Συρία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με τουλάχιστον 33 άτομα που σκοτώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook