Τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην Ελβετία -ύψους 160 εκατ. ευρώ- δεσμεύτηκαν με αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γιάννη Δραγάτση.

Ο επιχειρηματίας ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank και θεωρείται ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων -και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας προτίθεται να κλείσει την υπόθεση με την παραγγελία άσκησης κακουργηματικών ποινικών διώξεων. Τότε, ο επιχειρηματίας δεν είχε προσέλθει, ενώ είχε κληθεί από τον κ. Δραγάτση να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Ο επιχειρηματίας είχε διαπραγματευτεί με την τράπεζα για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατ. ευρώ που ελήφθησαν από εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και χαρακτηρίζονται «επισφαλή».

Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας απέρριψε την προσφορά του.

Η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία έρχεται, μετά τη στενή συνεργασία των ελληνικών δικαστικών αρχών με τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας.


protothema.gr