Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί ένα κοριτσάκι 4 μηνών το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες.

Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

To συγκεκριμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο υπάγεται στη δικαιοδοσία του βρετανικού ΕΣΥ (NHS).

Το ποσό αυτό θα μπορούσε θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε-112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

Η διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) στο οποίο είναι ασφαλισμένο το βρέφος, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

«Το θέμα επιλύθηκε με άμεση συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία και εντός ολίγων ωρών το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Γεώργιος Χριστιανόπουλος.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής:

«Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

»Το Δ.Σ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέων αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

»Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εποπτεία του Τ.Π.Ε.Τ. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κα. Σάλλα και της κα. Λάτση.

»Το βρέφος θα μεταφερθεί άμεσα στην Βρετανία με μέριμνα του ΕΚΑΒ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook