Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, στην αστυνομία που ερευνά τις καταγγελίες για ένα δίκτυο πορνείας στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού από καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει στην υπόθεση της Λιλ.

Ο Στρος Καν κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη στις 0800 GMT, είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Voix du Nord.

Πρόκειται να τεθεί υπό κράτηση και να ανακριθεί για 48 ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο πολιτικός, ο οποίος θεωρήθηκε πιθανός αντίπαλος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προσεχείς εκλογές, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τη σύλληψή του στις ΗΠΑ σχετικά με τις καταγγελίες ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα από τη Γουινέα.

Η καμαριέρα, Ναφισάτου Ντιάλο, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του σε αστικό δικαστήριο μετά την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών από τους εισαγγελείς.

Στις 13 Οκτωβρίου ο Στρος Καν απαλλάχθηκε και από τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού εκ μέρους μιας συγγραφέως στο Παρίσι-τρεις ημέρες προτού το όνομά του αναφερθεί και πάλι, αυτή τη φορά στην υπόθεση της Λιλ.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα δίκτυο πορνείας το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton της πόλης.

Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.