Ο Α.Ο. Χανιά παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, σ\’ ένα παιχνίδι για την 9η αγωνιστική, που διεξήχθη στο γήπεδο των Μουρνιών.
Η χανιώτικη ομάδα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ από δικό του παίκτη αφού ο Τσαρτσίδης βρήκε την μπάλα σε φάουλ του Καραδέμητρου στο 6\’ και άθελά του την έστειλε στα δίκτυα του Καλογεράκη.
Με την πλάτη στον… τοίχο από νωρίς το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε να \”απαντήσει\”, αλλά παρά την καλή εικόνα που είχε και τις αρκετές φάσεις, κυρίως στο α\’ μέρος, δεν κατάφερε να \”σώσει\” έστω το βαθμό της ισοπαλίας. 
Από την άλλη ο Απόλλων είχε ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 88\’ αλλά ο Χανιώτης αστόχησε σε πέναλτι, που δόθηκε για χέρι του Βουρβαχάκη.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η διοίκηση του Α.Ο. Χανιά τίμησε για την προσφορά του στην ομάδα τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Γιάννη Συγγελάκη, που είχε αγωνιστεί και στον Απόλλωνα στην Α\’ εθνική και γι\’ αυτό το λόγο ανθοδέσμη του πρόσφερε και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Καραδέμητρος.

Το φιλμ του αγώνα
6\’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Καραδέμητρου από τα δεξιά η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα από το κεφάλι του Τσαρτσίδη, ξεγελώντας τον Καλογεράκη με το 0-1 να γίνεται με αυτογκόλ.

11\’ Ο Κοροβέσης θα προλάβει και θα κόψει σωτήρια τον Φάμπιο.
15\’ Σέντρα-σουτ του Καραδέμητρου διώχνει ο Καλογεράκης προ του Χανιώτη, ο τελευταίος προσπαθεί να βρει την μπάλα αλλά ο Βουρβαχάκης απομακρύνει τον κίνδυνο.
16\’ Μπαλιά του Πλουσή στον Φάμπιο, που κάνει το συρτό σουτ με τον Σταυριανό να μπλοκάρει.
20\’ Τα αδέρφια Φάμπιο και Νούνο Μορέιρα συνδυάζονται, με τον πρώτο να σουτάρει αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Γρομητσάρη, ο Μποχώνης σεντράρει, ο Σταυριανός κάνει άστοχη έξοδο και ο Κύργιας απομακρύνει σωτήρια.
26\’ Πάσα του Νούνο στον Ανωγειανάκη, που κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Σταυριανού.
33\’ Ο Φάμπιο αποφεύγει τον Κοροβέση και κάνει τη σέντρα, η μπάλα περνάει από όλους και μπροστά από τον Μποχώνη απομακρύνει ο Διαμάντης.
35\’ Σέντρα του Μπακάκη κεφαλιά του Σελινιωτάκη μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Σταυριανός.
40\’ Σουτ του Καραδέμητρου η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
47\’ Σέντρα του Ανωγειανάκη κεφαλιά του Φάμπιο άουτ.
60\’ Σουτ του Καμπλιώνη κοντράρει σε σώματα και μπλοκάρει εύκολα ο Σταυριανός.
64\’ Σύγχυση στην άμυνα του Απόλλωνα, η μπάλα φτάνει στον Καμπλιώνη, που με ψηλοκρεμαστό σουτ τη στέλνει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
65\’ Σουτ του Διαμάντη από διαγώνια θέση άουτ.
74\’ Διαγώνιο σουτ του Τσουκαλά άουτ.
84\’ Σουτ του Καμπλιώνη άουτ από το δεξί δοκάρι.
88\’ Πέναλτι για τον Απόλλωνα για χέρι του Βουρβαχάκη, ο Χανιώτης όμως εκτελεί άστοχα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
90\’ Μπαλιά του Τσιλιγκίρη στον Χανιώτη, που δεν μπορεί όμως με σουτ να \”νικήσει\” τον Καλογεράκη, που βγήκε έγκαιρα.
90\’+2\’ Σουτ του Μπακάκη βρίσκει σε σώματα και μπλοκάρει ο Σταυριανός.
90\’+3\’ Από λάθος της άμυνας ο Τσιλιγκίρης σούταρε άουτ.
Α.Ο. Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Καλογεράκης, Μπακάκης, Μποχώνης, Βουρβαχάκης, Ανωγειανάκης (65\’ Βεστάκης), Φάμπιο, Τσαρτσίδης, Πλουσής (57\’ Μπρατσιάνι), Πυθαρούλης (46\’ Καμπλιώνης), Νούνο, Σελινιωτάκης.
Απόλλων Σμύρνης (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Κύργιας, Γρομητσάρης, Κωνσταντίνου, Διαμάντης (70\’ Κρουσταλέλης), Τσιλιγκίρης, Καραδέμητρος (85\’ Κισκαμπάνης), Χανιώτης, Σεμερτζίδης (50\’ Αντωνόπουλος).
Διαιτητής: Τζοβάρας (Φωκίδας). Βοηθοί: Δοσκόρης, Κιούσης (Φθιώτιδας).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Φωτογραφίες Γιώργος Δρακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook