Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλοδαπών και αθίγγανων και κυρίως των ανήλικων παιδιών, στην περιοχή του Υγειονομικού, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Κοινότητας κ. Ελένης Κλειδά.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η απόφαση συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο  και τη Νοσηλευτική Σχοκή του ΤΕΙ Κρήτης για την καταγραφή αρχικώς των αθίγγανων και έπειτα τη μέριμνα για την παροχή ιατρικής αλλά και παιδαγωγικής φροντίδας.

Για το σκοπό αυτό, έχει ήδη αποφασιστεί η συμμετοχή σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που εφαρμόζεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο και αφορά την παροχή βοήθειας σε υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου κ. Δέσποινα Συγγελάκη και κ. Νίκος Γιαλιτάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη , η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου κ. Εμμανουέλα Κυρλάκη, η κ. Κωσταντίνα Πυργιωτάκη, εκ μέρους του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ο Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης και ο επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής κ. Χαρίτων Παπαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook