Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της Αστυνομίας τις φωτογραφίες και περιγραφές των εβδομήντα επτά αρχαίων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Ανάμεσα στα αντικείμενα βρίσκεται και ο βασικός στόχος των αδίστακτων ληστών, το χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα του 16ου αιώνα π.Χ., ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, το οποίο άρπαξαν από το μουσείο.

Το δαχτυλίδι ανήκε σε κάποιον ηγεμόνα της Άνθειας και χρονολογείται στη χρονική περίοδο 1580-1400 π.Χ..

Το γεγονός ότι οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε κομβικό σημείο, καθώς οι μέρες περνούν και τα ίχνη των κουκουλοφόρων ληστών δεν εντοπίζονται, ουσιαστικά ανάγκασε την Ασφάλεια να απευθυνθεί και πάλι στους πολίτες για βοήθεια.

Συνεπώς όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση της αφαίρεσης των παραπάνω αντικειμένων μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.