Το γαλλικό μανικιούρ αρέσει σε όλες τις γυναίκες, καθώς κάνει τα νύχια ανεξαρτήτως μήκους να δείχνουν καθαρά και υγιή. Συνδυάζει ροζ ή διάφανο βερνίκι σε όλο το μήκος του νυχιού με λευκό στις άκρες, το οποίο δίνει ένα φίνο τελείωμα. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, αφού ταιριάζει εξίσου με το καθημερινό ντύσιμο, αλλά και με πιο βραδινές, επίσημες εμφανίσεις. Επιπλέον, καθότι ιδιαίτερα σταθερό, αντέχει σε «δύσκολες συνθήκες».

Βήμα-Βήμα

1. Αφού έχει προηγηθεί ο καθαρισμός των νυχιών από τα πετσάκια και έχετε δώσει φόρμα στα νύχια σας, ξεκινήστε με μια διάφανη βάση, η οποία θα προστατεύσει τα νύχια και θα εμποδίσει τα ξεφλουδίσματα.

2. Απλώστε δύο λεπτές στρώσεις λευκού βερνικιού στην άκρη των νυχιών σας. Κάντε το με μία πινελιά, από τη μία πλευρά του νυχιού μέχρι την άλλη.

3. Αφήστε το λευκό βερνίκι να στεγνώσει τελείως και μετά απλώστε σε ολόκληρο το νύχι μία στρώση ροζ ή μπεζ βερνίκι. Αν θέλετε πιο έντονο αποτέλεσμα, αφού στεγνώσει προσθέστε μία ακόμη στρώση.

4. Τέλος, καλύψτε ολόκληρο το νύχι με ένα ειδικό σκληρυντικό νυχιών, για να τα προστατέψετε ακόμη καλύτερα.

Μικρά μυστικά

α. Για να πετύχετε ένα τέλειο γαλλικό μανικιούρ, περιμένετε να στεγνώσει καλά κάθε στρώση του βερνικιού προτού απλώσετε την επόμενη. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσετε ανομοιομορφίες.

β. Είναι γεγονός ότι δύσκολα θα πετύχετε άψογο φινίρισμα με το λευκό βερνίκι. Γι\’ αυτό, διάφορες εταιρείες έχουν στη συσκευασία τους ειδικούς αυτοκόλλητους οδηγούς, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε γραμμές ακριβείας. Προσοχή όμως: Αυτές οι ταινίες, όταν αποκολλώνται, είναι πιθανό να αφήσουν ένα ίχνος βερνικιού, με κίνδυνο να καταστρέψουν το αποτέλεσμα.

Μερικές το προτιμούν… αμερικάνικο

Ένα άλλο όμορφο αλλά λιγότερο γνωστό μανικιούρ, που μοιάζει στο γαλλικό, είναι το αμερικανικό μανικιούρ. Για να το πετύχετε, απλώς αντικαταστήστε το ροζ βερνίκι της βάσης με ένα κρεμ ή μπεζ. Μάλιστα, αυτή η απόχρωση ταιριάζει περισσότερο σε επιδερμίδες με υποκίτρινη βάση.

(myself)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook