Ενδείξεις «χαλάρωσης» των θέσεων της Κίνας και της Ρωσίας σχετικά με τον ρόλο της διεθνούς κοινότητας στην κρίση της Συρίας εντοπίζει ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ τα βλέμματα όλων στρέφονται στη διεθνή διάσκεψη που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στην Τυνησία.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαραμπάι, δήλωσε χθες ότι τα δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα και σε ένα βαθμό η Ρωσία, ενδέχεται να μεταβάλουν τη στάση τους για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Χθες, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από τις ξένες χώρες. Ο Σύρος πρόεδρος πραγματοποίησε αυτές τις δηλώσεις όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, ο οποίος ανέφερε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Συρίας είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και του κόσμου.

Οι διεργασίες για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την κρίση στη Συρία κορυφώνονται με την πρωτοβουλία διοργάνωσης της διεθνούς διάσκεψης την Παρασκευή. Σε αυτή θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, του βασικότερου κινήματος της συριακής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε από τη Ρώμη ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Ραφίκ Αμπντεσάλεμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook