Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι περισσότεροι βουλευτές από το βράδυ της Τρίτης, όταν ο επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος κ. Νικολούδης αποκάλυψε ότι μέλος του κοινοβουλίου έβγαλε στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ!

Η βαριά σκιά που έχει πέσει πάνω από το κοινοβούλιο, προκαλεί την έντονη δυσφορία των βουλευτών, που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους κινήσεις.

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν την πρωτοβουλία και επισκέφτηκαν το γραφείο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος όμως απουσίαζε και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε εκείνο του αντιπροέδρου Γρηγόρη Νιώτη.

Με την παράσταση διαμαρτυρίας, που έκαναν στον κ. Νιώτη οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση ζήτησαν να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή, για τον οποίο έκανε την αποκάλυψη ο κ. Νικολούδης, ώστε να μην αμαυρώνεται η εικόνα της βουλής και των βουλευτών, που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επιφυλάχθηκαν δε να κάνουν και γραπτή παρέμβαση εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Πάντως, το σύνολο σχεδόν των μελών του κοινοβουλίου δηλώνουν οργισμένοι με τον «άγνωστο» συνάδελφό τους εξηγώντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους έλληνες πολίτες πως το τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στην χώρα, ο «συνάδελφος» προτίμησε να μεταφέρει την περιουσία του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο».

Ορισμένοι μάλιστα περιμένουν με ενδιαφέρον να μάθουν το όνομα του συγκεκριμένου βουλευτή ώστε να διαπιστώσουν εάν είναι από αυτούς που υπερψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook