Την αισιοδοξία του πως μεγάλο μέρος όσων διακρατούν ελληνικό χρέος θα συμμετέχει στη διαδικασία του «κουρέματος» εκφράζει ο επικεφαλής διαπραγματευτής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, λέγοντας πως οι πιστωτές θα καταλήξουν πως είναι προς το συμφέρον τους εάν κοιτάξουν συνολικά τη συμφωνία και τα -«καθόλου ασήμαντα», όπως είπε- ευνοϊκά της σημεία.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC, ο Τσαρλς Νταλάρα ανέφερε πως το IIF εκπροσωπεί μεν επενδυτές που διακρατούν ελληνικό χρέος περίπου 100 δισ. ευρώ, αλλά, βάσει και της «επικοινωνίας που υπάρχει με τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα», πιστεύει πως η συμμετοχή στο κούρεμα θα είναι μεγάλη.

«Οι απώλειες στην πραγματική αξία των ομολόγων είναι μεγάλες, είναι άσκοπο να προσπαθήσουμε το κρύψουμε αυτό» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως είμαστε όμως πεπεισμένοι πως όταν οι επενδυτές δουν τη συνολική εικόνα, η πλειονότητά τους θα θεωρήσει ευνοϊκή τη συναλλαγή γιατί θα ενισχύσει και τα χαρτοφυλάκιά τους αλλά και το γενικότερο κλίμα στην αγορά».

Σε ερώτηση για το εάν κάποιος μπορεί να επιδιώξει ενεργοποίηση των CDS, ώστε να πάρει πίσω το 100% της επένδυσής του, ο Τσ.Νταλάρα ανέφερε πως είναι δικαίωμα του κάθε επενδυτή να προσπαθήσει κάτι τέτοιο. «Αλλά αν το κάνουν πολλοί, θα καταρρεύσει το σύστημα, και τότε τι ποσοστό θα πάρουν από την αρχική τους επένδυση;» είπε χαρακτηριστικά.

«Η πλειονότητα των CEO στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχει μία ευρεία αντίληψη για το τι είναι καλό για τους ισολογισμούς τους και για την επενδυτική τους βάση, και βλέπουν μακροπρόθεσμα» κατέληξε ο Τσ.Νταλάρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook