Σε «καζάνι» που βράζει έχουν μεταμορφωθεί τα Πανεπιστήμια, με τους συγκεντρωμένους φοιτητές να εμποδίζουν την είσοδο καθηγητών για να ψηφίσουν προκειμένου να αναδειχθούν Συμβούλια Διοίκησης αλλά και αναβολές εκλογών, λόγω επεισοδίων και παρουσία εισαγγελέων για να διεξαχθούν εκλογές.

Νέα αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς η διαδικασία παρεμποδίστηκε από φοιτητές και καθηγητές. Στο ΤΕΙ Λαμίας πάντως ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με την προστασία εισαγγελέα και Αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε κυκλοφορήσει αφίσα που εμφάνιζε ως καταζητούμενους τους καθηγητές που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ οι εκλογές ματαιώθηκαν βιαίως. Στην Κρήτη, φοιτητικοί σύλλογοι εμπόδισαν την εκλογική διαδικασία σε όλες τις κάλπες του πανεπιστημίου.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επιτέθηκε σε συγκεκριμένα κόμματα λέγοντας «Υπάρχουν δύο κόμματα της Αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά τη διάρκεια συζήτησης του νόμου είχαν πει ότι δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νόμου και αυτό κάνουν τώρα». Για υπονόμευση του πανεπιστημίου από μειοψηφίες έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο σύλλογος των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έχει δηλώσει υποψηφιότητα στις εκλογές εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία, πραξικόπημα, τραμπουκισμούς» και καλεί την Πολιτεία να επέμβει επιτέλους και να εφαρμόσει το ποινικό δίκαιο.

Ο πρύτανης του Ο.Π.Α Κ. Γάτσιος πρότεινε αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας, κάτι που εξετάζει εξάλλου και το υπουργείο Παιδείας. Οι πανεπιστημιακοί εισηγήθηκαν επίσης τη διεξαγωγή των εκλογών είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία είτε με επιστολική ψήφο, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός η ψηφοφορία να γίνει σε άλλους χώρους.

«Υπάρχει επιστολική, υπάρχει ηλεκτρονική, υπάρχει ψηφιακή, υπάρχουν χίλια πράγματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι υπάρχει ένας νόμος και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση» επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου σε ερώτηση σχετικά εάν για την εκλογή των διοικήσεων των ΑΕΙ εφαρμοστεί η μέθοδος της ψήφου δια αλληλογραφίας .

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook