Σε λίγους μήνες θα κάνει την εμφάνισή της στις αίθουσες το φιλμ «17Ν- η ταινία», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαθεοδώρου και ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Αν και όπως δημοσιεύει το protothema.gr, ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το καστ των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους αντίστοιχους ρόλους, ήδη ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση έχουν αποστείλει σχετικά εξώδικα, ενώ αντιεξουσιαστές απειλούν ότι «θα κάψουν τους κινηματογράφους όπου θα προβάλλεται το φιλμ».

Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και από τον χώρο της ΕΛΑΣ με πρώην και νυν αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση να διατυπώνουν ερωτηματικά για το περιεχόμενο της ταινίας.

Η ταινία «δεν θα ασχολείται με τις έρευνες της Αστυνομίας και θα παρουσιάζει τα μέλη της 17Ν – τα ονόματα θα είναι διαφορετικά – σαν ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έδρασαν με βάση την ιδεολογία τους», απαντούν οι δημιουργοί του φιλμ. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι θα δοθούν ρόλοι σε πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί για τη δράση της 17Ν, αλλά στην ταινία εμφανίζονται ως στρατολόγοι της οργάνωσης ή άτομα που είχαν αφανή καθοδηγητικό ρόλο.

Οι συντελεστές

Ο Γιώργος Παπαθεοδώρου είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας και ένας από τους βασικούς σεναριογράφους. Η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, ολοκληρώθηκε το 2009 κι έφερε τον τίτλο «Εικόνα σου είμαι», ενώ έχει σκηνοθετήσει δεκάδες τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Τον ρόλο κάποιων μελών της οργάνωσης θα ενσαρκώσουν ο Νίκος Ψαρράς (Δ. Κουφοντίνας), ο Δημήτρης Αλεξανδρής (Σάββας Ξηρός), η Ναταλία Δραγούμη (Αγγελική Σωτηροπούλου), ο Πασχάλης Τσαρούχας (Χριστόδουλος Ξηρός) και ο Ηλίας Λογοθέτης (Αλέξανδρος Γιωτόπουλος), ενώ τον ρόλο του «στρατολόγου» θα παίξει ο Αλέξης Μαρτζούκος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν ρόλους για τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά ούτε για αξιωματικούς και δικαστικούς όπως οι κ. κ. Φ. Νασσιάκος, Ι. Διώτης, Στ. Σύρρος και άλλοι που είχαν βασικό ρόλο στην έρευνα. Επίσης είναι πιθανόν τον ρόλο του Ζαν Πολ Σαρτρ να υποδυθεί γνωστός αμερικανός ηθοποιός.

Γυρίσματα θα γίνουν σε Παρίσι, Αθήνα και Θεσπρωτία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook