Θετικό αποτέλεσμα είχε η σημερινή συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΠΕΚ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε, συγκεκριμένα, να φέρει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής νομοθετική ρύθμιση για τη ρύθμιση του προβλήματος με τα πρόστιμα του «Ήφαιστου». Επανέλαβε δε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι οι πράξεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα δεν έχουν καμία σχέση με λαθρεμπόριο καυσίμων.

Το κείμενο της τροπολογίας είναι ήδη έτοιμο (άλλωστε σχετική νομοθετική ρύθμιση είχε προωθηθεί και πρόσφατα στη Βουλή αλλά αποσύρθηκε μετά την αποπομπή του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γ. Καπελέρη) και ο κλάδος αναμένει την ψήφισή της το συντομότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου, μιλώντας χθες Τετάρτη στην τηλεόραση της ΝΕΤ τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα του Ηφαίστου ότι «Δεν υπάρχει ίχνος, ούτε υποψία λαθρεμπορίας» ενώ επέρριψε ευθύνες στους εισαγγελείς που χειρίστηκαν το θέμα. O κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι άνθρωποι πληρώνουν την επιπολαιότητα του εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε την εγκύκλιο του κ. Καπελέρη κάλυψη λαθρεμπορίου καυσίμων. Μιλάμε για ασυναρτησίες. Αναγκαστήκαμε βέβαια να απομακρύνουμε τον κ. Καπελέρη, μη φανεί ότι καλύπτουμε κάτι…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook