Tην ένταξη του αρχαιολογικού μουσείου Ηρακλείου στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασής του που κρατά κλειστό το μουσείο 5 χρόνια τώρα ανακοίνωσε πριν από λίγο από το Ηράκλειο σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ράδιο Κρήτη ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος .

Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε με ημερομηνίες γιατί όπως είπε δεν θέλει να γίνει γραφικός όπως άλλοι συνάδελφοί του στο παρελθόν .Για την Σπιναλόγκα ανέφερε ότι έχει ενταχθεί ήδη στο ΕΣΠΑ ο ηλεκτροφωτισμός του νησιού ενώ όλη η περιουσία του υπουργείου πολιτισμού θα περάσει στις περιφέρειες.

Επίσης στη συνέντευξή του ανακοίνωσε και το μουσείο Μεσαράς έργο για το οποίο το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό των μελετών προκειμένου να προχωρήσει το έργο που είναι και πάγιο αίτημα των φορέων και των δήμων της περιοχής .

Για το τουρισμό είπε ότι την Δευτέρα αναχωρεί για το Λονδίνο ενώ προγραμματίζονται και άλλα ταξίδια σε χώρε που παραδοσιακά στηρίζουν το τουριστικό προιόν μας όπως η Γερμανία .Για αυτό στις 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Βερολίνο στη διεθνή τουριστική έκθεση που ανοίγει τις πύλες της και αποτελεί ένα βαρόμετρο για την κίνηση το 2011.

Το απόγευμα στις 5 θα έχει συνάντηση με βουλευτές δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο ξενοδοχείο Μέγαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook