Τις ευθύνες για τον θάνατο των δύο Δυτικών δημοσιογράφων αρνήθηκε απερίφραστα το καθεστώς της Δαμασκού, το οποίο σφίγγει ασφυκτικά τον κλοιό με μονάδες τεθωρακισμένων στην πόλη Χομς παρά την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας. Την ώρα που επικρατεί αβεβαιότητα για την τύχη μιας Γαλλίδας δημοσιογράφου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «αρνούμαστε τις καταγγελίες που επιρρίπτουν στη Συρία την ευθύνη για τον θάνατο δημοσιογράφων» κατά τον βομβαρδισμό της Χομς, εξηγώντας ότι «εισήλθαν με δική τους ευθύνη στο συριακό αυτό έδαφος».

\"http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=517076&w=400&h=300&q=80\"Την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους η ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν των «Sunday Times» και ο Γάλλος φωτογράφος του πρακτορείου IP3 Press, Ρεμί Οσλίκ, ενώ η Εντίτ Μπουβιέ της «Figaro», η οποία τραυματίστηκε σοβαρά την ίδια μέρα, έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός «όσο πιο γρήγορα γίνεται» για να μεταφερθεί και να χειρουργηθεί στον Λίβανο.

Με τη συμπλήρωση 20 ημερών αδιάκοπου βομβαρδισμού του προπυργίου των αντικαθεστωτικών, τα τανκς εισέβαλαν χθες σε συνοικίες της πόλης, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 80 τα δύο τελευταία 24ωρα. Εντωμεταξύ, ειδικοί ερευνητές του ΟΗΕ γνωστοποίησαν χθες ότι έχει ήδη δοθεί στον Οργανισμό για μελλοντικές διώξεις μία λίστα με ονόματα ανώτατων αξιωματούχων της Συρίας, υπόπτων ότι έδωσαν εντολή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook