Ανθρωπιστική βοήθεια και ειδικά ιατροφαρμακευτικό υλικό, στέλνει το Κατάρ στην Λιβύη μέσω του αεροδρομίου “Γιάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων και του λιμένα Ηρακλείου.

Το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον πρέσβη του Κατάρ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να βοηθηθεί η κυβέρνηση του Κατάρ στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη μέσω Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο κ.Αρναουτάκης «έρχεται ιατροφαρμακευτικό υλικό που πρέπει να μεταβιβαστεί στην Λιβύη και ζήτησε να διευκολύνουμε την αποστολή»

Πράγματι στις 2 μμ στο αεροδρόμιο “Γιάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων προσγειώθηκε φορτηγό αεροσκάφος από το Κατάρ που μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η βοήθεια μεταφορτώθηκε σε δύο τριαξονικά φορτηγά που αναχώρησαν από τα Χανιά για το Ηράκλειο προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία που πηγαίνουν στην Λιβύη για τον απεγκλωβισμό των Κινέζων και των άλλων ξένων που εργάζοντο εκεί.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Λιβύη μέσω Κρήτης αλλά θεωρείται ως πολύ πιθανόν , τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών από την χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook