Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος απομάκρυναν απόψε γυναικόπαιδα από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, όχι όμως και τους Δυτικούς δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

\”Τρία ασθενοφόρα τα οποία είχαν μπει στο Μπάμπα Αμρ, αναχώρησαν με πολλούς Σύρους τραυματίες.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και της αντιπολίτευσης συνεχίζονται προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι όσοι χρειάζονται άμεσα περίθαλψη, χωρίς καμία εξαίρεση\”, δήλωσε ο Σάλεχ Νταμπάκεχ, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Δαμασκό.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε πει ότι η αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού θα παραλάμβανε τους δύο τραυματίες δημοσιογράφους και τις σορούς των άλλων δύο, της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου Ρεμί Οσλίκ, που σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι που είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου στο Μπάμπα Αμρ.

Τουλάχιστον έντεκα ασθενοφόρα και άλλα οχήματα βρίσκονται ακόμη στη συνοικία αυτή.

Η Γαλλία δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι τραυματίστηκαν στον ίδιο βομβαρδισμό και ζήτησαν, μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο, να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν από τη Χομς που βομβαρδίζεται αδιάκοπα εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook