Προς παράταση οδεύουν οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, καθώς η διενέργεια των εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο οδηγεί σε καθυστερήσεις στην αποστολή των απαραίτητων εντύπων στους φορολογουμένους.

Ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Φεβρουαρίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί το βιβλιάριο με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και δεν έχουν ακόμη τελειώσει οι διαδικασίες για τη σχεδίαση και εκτύπωση σημαντικών φορολογικών εντύπων, όπως το Ε3 και το Ε9.

Ως εκ τούτου, η αποστολή του βιβλιαρίου οδηγιών και των εντύπων των νέων δηλώσεων στους φορολογουμένους και η έναρξη των διαδικασιών συμπλήρωσης και υποβολής των νέων φορολογικών δηλώσεων δεν θα είναι δυνατή πριν το τέλος Μαρτίου.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκδώσει αποφάσεις με τις οποίες οι πρώτες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες λήγουν κανονικά στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, θα παρατείνονται για τουλάχιστον 1 μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook