– «Πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός έχουν τα πιο άμεσα αποτελέσματα στην ανάπτυξη. Κάθε ευρώ που βάζεις πιάνει τόπο. Κάναμε τον Μαραθώνιο στην Αθήνα και τα ξενοδοχεία γέμισαν.»
– «Έχουμε μελέτη που δείχνει ότι η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αποδίδει 1%. Η τουριστική διαφήμιση σε διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN 5%, η φιλοξενία δημοσιογράφων ή tour operators 10% και η προβολή μέσω του Internet αποδίδει 42%.» 
– «Τώρα γίνονται μεγάλες αλλαγές στον τουρισμό. Η Κίνα και η Ινδία αποτελούν τεράστιες αγορές που μας αφήνουν αδιάφορους. Όταν πήγα Ινδία ζήτησα να έρθουν μαζί μου και εκπρόσωποι των ξενοδόχων αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε.»
– « Οι Άγγλοι έρχονται και ζητούν pub. Οι Κινέζοι και οι Ινδοί θέλουν να δούν και να μάθουν για τον δικό μας πολιτισμό»
– «Ο σύγχρονος πολιτισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας. Μπορείτε να αναπτύξετε και σε επίπεδο Κρήτης εκπαιδευτικά video games». 
Μερικά σταχυολογήματα από αυτά που είπε ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού εκτός καμερών και μικροφώνων. Πάντως πρέπει να ομολογήσουν όλοι οι ντόπιοι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη πως ήταν πολύ πιο προχωρημένος σε αρκετά από τους «παραδοσιακούς» υπουργούς.
Για σκεφτείτε. Video game με τον Μινώταυρο, τον Θησέα, την Αριάδνη και όλη την παρέα. 

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook