Η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά το ρίσκο της χρεοκοπίας μετά από την προτεινόμενη ανταλλαγή χρέους με τους ιδιώτες πιστωτικές, «παραμένει υψηλό», επισημαίνει η Moody’s Ratings.

Στο Weekly Credit Outlook, η επικεφαλής αναλύτρια Sarah Carlson, επισημαίνει πως το πιθανότερο είναι οι ιδιώτες πιστωτές να συμφωνήσουν στην ανταλλαγή, κρατώντας μια μικρή μόνο επιφύλαξη ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό ενεργειών προτού «ξεκλειδώσει» την πρώτη δόση από τη χρηματοδότηση. «Η ανακοίνωση της 21ης Φεβρουαρίου για τη στήριξη στην Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά το ρίσκο της χρεοκοπίας, ακόμη και μετά από την ολοκλήρωση αυτής της ανταλλαγής, παραμένει υψηλό», ανέφερε η Carlson.

Όπως αναφέρει η ίδια, το χρέος της Ελλάδα θα παραμείνει υψηλό για πάρα πολλά χρόνια, και είναι απίθανο να κατορθώσει η χώρα να επιστρέψει στις αγορές μετά από την ολοκλήρωση και του δευτέρου πακέτου διάσωσης.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο, αποτελούν «πηγή πολιτικού ρίσκου και ρίσκου υλοποίησης».

 

capital.gr