Το παιχνίδι της χρονιάς είναι για τον Κύδωνα το ντέρμπι με τον Ιωνικό Ν.Φιλαδέλφειας που θα γίνει το Σάββατο στο Κλαδισσό για την 18η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ των ανδρών. Η Χανιώτικη ομάδα δεν έχει κερδίσει ακόμα μέσα στο 2011, μετράει 6 ήττες και μόλις μια ισοπαλία, απολογισμός που την έχει φέρει μέσα στη ζώνη των πλέι-άουτ. Οπότε για το συγκρότημα του Οικονομάκη το ματς είναι καθοριστικής σημασίας και η νίκη επιτακτική προκειμένου να πάρει μια βαθμολογική ανάσα και εφόσον δεν κερδίσει η ισόβαθμή του ΧΑΝΘ να ανέβει πάνω από τη τελευταία τετράδα.
Από την άλλη ο Ιωνικός βρίσκεται στο -3 από τον Κύδωνα και τη προτελευταία θέση της βαθμολογίας οπότε και αυτός με τη σειρά του παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά.
Το θετικό είναι ότι ο Κύδων άνευ συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να παρουσιαστεί χωρίς προβλήματα αφού ο Μίλαν Φίλιτς που αποθεραπεύτηκε
θα δώσει κανονικά το παρών όπως επίσης και έτερος ξένος Σλόμποταν Τζόρτζεβιτς που θα πραγματοποιήσει τη πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Χανιώτικης ομάδας.

Ο Ιωνικός Ν.Φιλαδέλφειας

Ομάδα με τεράστια ιστορία και αξιοσέβαστη πορεία στο ελληνικό χάντμπολ ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από πολλά προβλήματα και έφτασε να παίζει πέρυσι στην Α2 από την οποία επανήλθε φέτος. Ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού χάντμπολ, πρώτος σε τίτλους στην Ελλάδα (10 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα), είχε στις τάξεις του παλαιότερα την αφρόκρεμα του ελληνικού χάντμπολ, όπως τους Καφφάτο, Μπακαούκα, N. Κοκολοδημητράκη, Μπαλωμένο, Παπαδόπουλο κ.α. που δεν αντικαταστάθηκαν όταν έφυγαν και ακολούθησε μοιραία ο υποβιβασμός στην Α2 για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Σε αυτήν έχουν επίσης αγωνιστεί παλαιότερα τόσο ο Σ. Κοκολοδημητρακης όσο και ο νυν προπονητής του Κύδωνας Μάνος Οικονομάκης. Πρόσφατα αποχώρησε ο προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης μετά από 19 μήνες συνεργασίας και την ομάδα ανέλαβε ο Μεν. Δανηλος γιος του μέντορα του ελληνικού χάντμπολ Τάσου Δανήλου. Η ομάδα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να σταθεί στη κατηγόρια και έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς. Αν και εκτός έδρας είναι χωρίς πόντους ακόμα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χάνει με μικρή διαφορά ενώ βασίζεται στη δύναμη και στη σφιχτή άμυνα. Είναι μια ισχυρή ομάδα και απαιτεί τον σεβασμό αλλά και τη προσοχή του Κύδωνα αφού στην έδρα της έχει κερδίσει Κύδωνα, ΠΑΟΚ, και Ζαφειράκη, ενώ έφεραν ισοπαλία με τον Πανελλήνιο αλλά και την προηγούμενη αγωνιστική με τη ΧΑΝΘ. Επίσης στην έδρα της έχασε με μόλις ένα γκολ διαφορά από την ΑΕΚ και τον Δούκα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook