Πολλαπλές δράσεις και διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων.

Σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Στις 18.00 διοργανώνουν από κοινού με το ΤΕΕ το ΔΣΑ και τον ΙΣΑ συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις δράσεις της ημέρας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ  (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ . Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Εως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.

Σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρά από από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Δεκάλεπτες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ κατά τις εκκινήσεις των δρομολογίων με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις.