Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

\”Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης\”, σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), \”είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο\”.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για \”ταρατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%\”.

Να συμμετάσχουν στην απεργία, καλεί τα μέλη του και το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Στις 10.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Το κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 15:00, συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook