Τα σχέδια των ΗΠΑ για τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει η απόρρητη αλληλογραφία της «σκιώδους CIA», της Stratfor. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες: αρχικά ανακοινώθηκε ότι η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα μεταφέρεται στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών ανέφερε ότι ο Μπιν Λάντεν «κοιμάται ήδη με τα ψάρια».

Η μυστική αυτή αλληλογραφία έρχεται να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο τη συζήτηση για το τι ακριβώς συνέβη με τη σορό του Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία δημοσιεύει αρχεία του WikiLeaks, σε e-mail που έστειλε ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της Stratfor και πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του αμερικανικού διπλωματικού σώματος, τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου -ημέρας που σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν- αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν τη μεταφορά του στο Ντόβερ της Πολιτείας Ντέλαγουερ, όπου βρίσκεται στρατιωτικό νεκροτομείο.

Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας ο Φρ.Μπάρτον ενημέρωνε τους συνεργάτες του για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Στις 05:41, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έστειλε e-mail που έγραφε ότι «το πτώμα πετάει για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ». Δέκα λεπτά αργότερα έστειλε πληροφορίες και για τον προορισμό της πτήσης της CIA. Ο Φρ.Μπάρτον ανέφερε ότι η σορός θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Μπισθέντα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας τα αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν ότι η σορός του Μπιν Λάντεν ποντίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό.

Πολλές ώρες νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Stratfor έγραφε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια πιθανότητα. «Εμείς θα θέλαμε να φωτογραφίσουμε, να πάρουμε δακτυλικά αποτυπώματα, DNA κ.λπ. Το πτώμα του είναι σκηνή του εγκλήματος και δεν πιστεύω ότι το FBI ή το υπουργείο Άμυνας θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο».

Λίγη ώρα μετά τις πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα ποντίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ο Φρ.Μπάρτον έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Strafor: «Το πτώμα με προορισμό το Ντόβερ πρέπει πλέον να είναι εδώ».

Στις 15:11 στέλνει άλλο μήνυμα που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε πει μέχρι εκείνη τη στιγμή. «Η βρώμικη δουλειά έγινε, κοιμάται ήδη με τα ψάρια». Και συνεχίζει: «Θα παραβιάζαμε κάποιον παράξενο θρησκευτικό κανόνα που θα προκαλούσε έκρηξη στο Ισλάμ; Κοιμόμουν σε αυτό το μάθημα στο Λάνγκλεϊ (σ.σ. οι κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA)».