Τελευταία ενημέρωση : 22:10

Αδιέξοδο συναντούν οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά τους να πείσουν τον ένοπλο που κρατά δυο ομήρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Hlesi PLC» στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Ο 62χρονος Δημήτριος Μανίκας πατέρας δυο παιδιών που έχει τραυματίσει τρία άτομα ζητά να συναντήσει τον προσωπάρχη που τον απέλυσε, ενώ αποκάλυψε ότι μετά την απόλυσή του άρχισε να κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων!

Ο δράστης φέρεται να είχε κάνει απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που πιθανότατα ενέτεινε το σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε.Λίγο πριν τις 16:00 ο δράστης άφησε ελεύθερο τον έναν από τους πρώην συναδέλφους του, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που βρίσκονται στα χέρια του ένοπλου άνδρα. Σίγουρα, πάντως, κρατά ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και πιθανότατα άλλους δυο υπαλλήλους.

Οι τρεις τραυματίες από τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου του 62χρονου μεταφέρθηκαν στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της επιχείρησης Σάκης Ανδριανόπουλος –που φέρεται να είναι… κουμπάρος του δράστη- υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών, καθώς έφερε δυο τραύματα από σκάγια τα οποία τον χτύπησαν από κοντινή απόσταση στον αριστερό βραχίονα και τον τράχηλο.

Ο νεαρός Βούλγαρος εργοδηγός Εμίλ Ίλιεφ νοσηλεύεται με δυο τραύματα από σκάγια στο εσωτερικό των μηρών, ενώ ελαφρά τραυματισμένος είναι και ο αστυνομικός που δέχθηκε τα πυρά του δράστη. Ο 62χρονος εργάζονταν στην επιχείρηση για περισσότερα από 10 χρόνια, αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο απολύθηκε. Ο ίδιος θεωρούσε παράνομη την απόλυσή του και, σύμφωνα με όσα έλεγε στο περιβάλλον του, οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Όμως, αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να «θολώσει» το μυαλό του και να εισβάλλει οπλισμένος στο εργοστάσιο, πυροβολώντας αδιακρίτως. Δυο γυναίκες που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο -η μια, μάλιστα, είχε μαζί της και ένα παιδί- μόλις πρόλαβαν να κρυφτούν σε παρακείμενα κτίρια από τα οποία τους παρέλαβαν οι αστυνομικοί όταν απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Επικοινωνία του δράστη με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

"Περιμένω απαντήσεις, εννιά μήνες περιμένω", λέει ο 52χρονος Δημήτρης.

"Η εταιρεία με πέταξε στο δρόμο, θέλω να με ξανακάνουν άνθρωπο", είναι η κραυγή αγωνίας του ενόπλου ο οποίος απειλεί δύο εργαζόμενους της εταιρείας από την οποία απολύθηκε πριν από εννέα μήνες.

Τηλεφώνησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και συνομίλησε με την Άρια Καλύβα και το Δημήτρη Πόπωτα για να γνωστοποιήσει το πρόβλημά του. "Ο ιδιοκτήτης δεν μου έχει δώσει την αποζημιώση μου εδώ και εννέα μήνες..." είναι η κραυγή αγωνίας του ενόπλου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας πυροβολεί στον αέρα. "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω", μας λέει και προειδοποιεί: "Θα υπάρξουν άλλα δύο πτώματα και μετά θα βγω έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος..."

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και 'οχυρώθηκε' στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

»Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

(protothema.gr)