Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ανώτατοι Δημόσιοι Λειτουργοί από την Αστυνομία , τον Στρατό, τη Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ ,τη Διεύθυνση Δασών , την Περιφέρεια Κρήτης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Δημοτική Αστυνομία καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο αποτελεσματικότερος συντονισμός των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις σχετικά με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου μετά μάλιστα και τις διαφοροποιήσεις στις αρμοδιότητες και στην διοικητική οργάνωση των Περιφερειών και των Δήμων με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτη».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπολάκης Αριστείδης :

Η σύγκληση του Σ.Τ.Ο του Δήμου μας σήμερα 1η Μαρτίου , Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας καταδεικνύει την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής στην προστασία του πολίτη. Θεωρεί επίσης, τον θεσμό της Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνον, ως δράση κατασταλτική σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών αλλά κυρίως ως δράση πρόληψης που θέτει σε ετοιμότητα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνεται επαρκής διαχείριση των συνακόλουθων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Στα πλαίσια μάλιστα αυτά δημιούργησε και στελέχωσε με έμψυχο δυναμικό και τεχνικά μέσα, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Το Γραφείο στεγάζεται στο Δημοτικό Κτίριο της Παλιάς Λαχαναγοράς στην Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου.

Πληροφορίες μπορεί να πάρει κάθε ενδιαφερόμενος στο τηλέφωνο: 2810286633 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: www.heraklion.gr/municipality/policy-protection

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην συνεδρίαση τόσο τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν ταχθεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην υπηρεσία και προστασία του πολίτη όσο και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων των οποίων η συνεισφορά έχει αποδειχθεί σημαντική σε κρίσιμες στιγμές καταστροφών.

Η ανταλλαγή απόψεων και ο εποικοδομητικός διάλογος που έγινε θεωρώ ότι έθεσε τις βάσεις κοινής σύμπραξης και συνεννόησης των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας .

Θεωρώ ότι συγκεντρώσεις σαν την σημερινή παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και προάγουν την άποψη , που πρέπει να γίνει πεποίθηση όλων μας ότι « η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook