Οι γραμματείες των ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ- ΟΓΕ και οι λαϊκές επιτροπές καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές στην Πανηρακλειώτικη σύσκεψη την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων του Δήμου Ηρακλείου (Παλιά Λαχαναγορά) για την εκτίμηση των κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος και το σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Όπως αναφέρουν με επιστολή τους

\”Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΝΔ και ΛΑΟΣ. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δε γίνονται για να σωθεί η χώρα.

Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους τρομάζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει κάθε μέτρο που παίρνουν.

Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Καμιά αναμονή. Οργάνωση στα σωματεία. Με σχέδιο κατά εργοστάσιο, κατά τόπο δουλειάς συλλογικά να αποφασίσουμε, με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις. Οι εργοδότες να μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των μέτρων που συναποφάσισαν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο.

Τώρα απαιτείται να ενισχυθεί η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών. Με ξεκάθαρη πάλη ενάντια στην δικτατορία των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική-λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους, που θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.

Οποιαδήποτε άλλη γραμμή συσπείρωσης, «αντιμνημονιακή», «αριστερή», «πατριωτική» κλπ, δημιουργεί αυταπάτες για ανώδυνες λύσεις στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο έχει περάσει πλέον σε νέα φάση περαιτέρω αντιδραστικοποίησης και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο λαό και την νεολαία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook