Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφθεί σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το in.gr o κ.Νταβούτογλου θα περάσει την πόρτα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψη, είχε δηλώσει: «Είναι φυσιολογικό να συνομιλούμε με τους πολίτες μας για τα θέματα και τις εξελίξεις στην περιοχή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί σε όλη την περιοχή η αντίληψη περί θρησκευτικής ανοχής που υπάρχει στην Τουρκία.»

Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Φανάρι και θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η τελευταία ανάλογη επίσκεψη ανατρέχει στην εποχή των κυβερνήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Αντνάν Μεντερές στη δεκαετία του 1950.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το Φανάρι επισκέφθηκε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβερνήσεως, ο Μπουλέντ Αρίντς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook