Λίγο έλειψε να χυθεί αίμα τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Αμαλιάδας, όταν τρεις διαρρήκτες που επιχείρησαν να παραβιάσουν το υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank «μπλοκαρίστηκαν» από τους αστυνομικούς. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 4:25 τα ξημερώματα, όταν ο συναγερμός της τράπεζας άρχισε να ηχεί.

Το σήμα έλαβε το κέντρο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας και άμεσα στο σημείο που βρίσκεται η τράπεζα στην αρχή της οδού Ερμού, έφτασαν περιπολικά.

Οι αστυνομικοί κοιτώντας μέσα στην τράπεζα είδαν τρία άτομα να βρίσκονται μέσα και να ψάχνουν για τα χρήματα. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς βγήκαν από την πίσω πόρτα και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να φύγουν και να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς. Μπήκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και κινήθηκαν ανάποδα στο μονόδρομο της Ερμού για να διαφύγουν.

Τι είχε συμβεί

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα διαθέτει και πίσω πόρτα με πρόσβαση από τον πεζόδρομο που καταλήγει στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, το κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας, επιχείρησαν να μπουν μέσα στο υποκατάστημα, παραβιάζοντάς την.

Από ότι φάνηκε δεν ήταν και δύσκολο αφού η αλουμινένια πόρτα άνοιξε με δύο «χτυπήματα» από αιχμηρό αντικείμενο. Προφανώς είχαν μεγάλες φιλοδοξίες να καταφέρουν να παραβιάσουν και το χρηματοκιβώτιο χωρίς να ηχήσει ο συναγερμός ή να βρουν τα χρήματα να τους περιμένουν στα ταμεία.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς με βιαστικές κινήσεις βγήκαν από την τράπεζα και πιθανότατα με καλάσνικοφ, έριξαν δύο πυροβολισμούς στον αέρα, πριν φύγουν. Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν μέσα στους δρόμους της πόλης.

zougla.gr