Για νέα σειρά προσλήψεων ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου κάνει λόγο ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας εγγράφως στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Ηράκλειο Κρήτης,

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, αναφέρει ότι «στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου, προβλέπονται εκατό οργανικές θέσεις ιατρών-οδοντιάτρων και υπηρετούν ενενήντα πέντε, ήτοι:

Όσον αφορά στην κάλυψη των κενών θέσεων, με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, αναφέρει ότι «με την με αριθ. 1/2009 προκήρυξη του ΙΚΑ¬ΕΤΑΜ, ανακοινώθηκε η πλήρωση είκοσι τριών  θέσεων μονίμων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, για την Νομαρχία Ηρακλείου, η οποία βρίσκεται στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, από τα Συμβούλια Επιλογής ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Ακόμη, επισημαίνει ότι «το Ίδρυμα προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ορισμένου χρόνου με 14 γιατρούς για τη μονάδα υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου και με 5 γιατρούς για το τοπικό ιατρείο Αλικαρνασσού και άμεσα θα προχωρήσει στην σύναψη σύμβασης αυτών».

Τέλος, αναφέρει ότι έχει δοθεί και η έγκριση της επιτροπής της 33/2006 ΠΥΣ για συμβάσεις μίσθωσης έργου με εκατ οικογενειακούς γιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αποτέλεσμα να προβλεφθεί και για τη μονάδα υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου Κρήτης ένας αριθμός ιατρών, αφού είναι γνωστές οι ανάγκες των ασφαλισμένων του Ιδρύματος και γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook