Σε θρίλερ εξελίσσεται για τις διωκτικές Αρχές η υπόθεση του πτώματος που εντοπίστηκε προχθές το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το πτώμα ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και ανήκει σε μικροκαμωμένη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει στην 44χρονη, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τους οικείους της να εκφράζουν φόβους για την ζωή της.

Η εξαφάνιση της 44χρονης, μητέρας δύο κοριτσιών, είχε συμπέσει με την εξαφάνιση ενός 53χρονου εξ αγχιστείας συγγενή της, τα ίχνη του οποίου επίσης αγνοούνται μέχρι σήμερα (διαβάστε εδώ). Για την Αστυνομία οι δύο εξαφανίσεις συνδέονται.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι το πτώμα που εντοπίστηκε, ανήκει στην 44χρονη, τότε είναι πιθανόν η τραγωδία να έχει και συνέχεια. Οι Αρχές που αναμένουν τα αποτελέσματα του DNA για την ταυτοποίηση του πτώματος, εξετάζουν σοβαρά την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Σε αυτήν την περίπτωση - και αυτό είναι κάτι που ήδη συζητείται στο οικογενειακό περιβάλλον των δύο αγνοούμενων - θα πρέπει να γίνουν έρευνες στην θάλασσα για το ενδεχόμενο εντοπισμού και του 53χρονου. Πέντε μήνες μετά την διπλή εξαφάνιση, ήταν να σαν τους έχει καταπιεί η γη, ενώ άφαντο παραμένει και το αυτοκίνητο, ένα ασημί Νταεγού Λάγος με αριθμό κυκλοφορίας ΗΚΑ 6484, ιδιοκτησίας του 53χρονου.

Ήδη χθες δύτες βούτηξαν σε διάφορα σημεία της λιμενολεκάνης, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ωστόσο λιμενικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς, όπως λένε, εάν πρόκειται για την συγκεκριμένη υπόθεση, δεν γνωρίζουν το ακριβές σημείο της πτώσης. Μπορεί το τραγικό συμβάν να σημειώθηκε στην περιοχή του λιμανιού, μπορεί όμως και σε κάποιο άλλο σημείο, το οποίο δε γνωρίζουν.

DNA και κλειδιά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πατρίδας», η οικογένεια της 44χρονης ειδοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι από το Λιμεναρχείο και την Ασφάλεια Ηρακλείου για την αναγνώριση ενός ζεύγους κλειδιών που εντοπίστηκαν στο πτώμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία κλειδιά με ένα «ματάκι».

Το ένα κλειδί φέρεται να άνοιγε την πόρτα της οικίας της αγνοούμενης και το δεύτερο την πόρτα του πατρικού της. Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» τους πάντες. Σήμερα το πρωί στενοί συγγενείς της 44χρονης θα βρεθούν στο ιατροδικαστικό εργαστήριο για την διαδικασία της αναγνώρισης. Συγκεκριμένα μιλούν για τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η άτυχη γυναίκα, η σορός της οποίας ανασύρθηκε από το λιμάνι. Επιπλέον θα χρειαστεί να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Πάντως από προχθές οπότε και εντοπίστηκε το πτώμα, συγγενείς και φίλοι της 44χρονης βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» καθώς φοβούνται ότι πρόκειται για τον δικό τους άνθρωπο.

Ανάλογη όμως είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο οικογενειακό περιβάλλον του 53χρονου. Τα παιδιά του περιμένουν πως και πως τα αποτελέσματα σε σχέση με την ταυτοποίηση του πτώματος που εντοπίστηκε στο λιμάνι. Όλους αυτούς τους μήνες και οι δύο οικογένειες βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Σημειώνεται ότι η διπλή εξαφάνιση είχε απασχολήσει και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέ- λεσμα ή έστω μία μαρτυρία ότι κάπου είχαν θεαθεί. Κανένα όμως αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα δεν προέκυψε και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Όπως είχε αναφερθεί, η 44χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Οι οικείοι της ανέφεραν ότι η 44χρονη σε καμία περίπτωση δεν θα εξαφανιζόταν καθώς είχε μεγάλη αδυναμία στις κόρες της, τις οποίες λάτρευε και εμπιστευόταν απόλυτα. Σε καμία περίπτωση δεν θα τις υπέβαλε σε τέτοιο μαρτύριο, αν ήταν καλά στην ζωή. Με κάποιο τρόπο θα είχε φροντίσει να τις ενημερώσει.

Η γυναίκα όταν εξαφανίστηκε βρισκόταν καθ' οδόν για το σπίτι της. Πολύ περίεργη όμως χαρακτηρίζεται και η συμπεριφορά του 53χρονου, ο οποίος την παραμονή της εξαφάνισης του είχε επισκεφθεί την κόρη του. Μεταξύ άλλων στην συζήτηση που είχαν, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του αν πεθάνει, να κηδευτεί στο χωριό του, τον Πύργο και όχι στο Ηράκλειο, ενώ πριν φύγει από το σπίτι της θέλησε να την απο- χαιρετίσει με ένα φιλί καθώς «κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί αύριο», όπως της είχε πει χαρακτηριστικά.

πηγή: ΠΑΤΡΙΣ