Το ενδεχόμενο να βρίσκεται επί θύραις ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες έντονη πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου να δεχθεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και δοκιμασμένη λύση στο ευαίσθητο υπουργείο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι εφ\’ όσον του το ζητήσει ο Λουκάς Παπαδήμος θα πάει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά γραφεία ανέφεραν ότι υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή πριν από οκτώ ημέρες.

Πηγές προσκείμενες στον υπουργό Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν στο prototema.gr ότι τοι ζήτημα έχει τεθεί σε ενδοκυβερνητικές συζητήσεις, ωστόσο παρέπεμπαν στις αποφάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

\”Δεν ξέρω τίποτα, δεν μου έχουν πει τίποτα, δεν έχουν συζητήσει κάτι με μένα\”, είπε στο protothema.gr ο κ. Χατζηδάκης κληθείς να επιβεβαιώσει αν πρόκειται να διοριστεί υπουργός Ανάπτυξης.

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τον πρωθυπουργό, ενώ είναι προφανές πως εφόσον μετακινηθεί ο κ. Χρυσοχοϊδης, θα πρέπει να υπάρξει και τοποθέτηση υπουργού στο χαρτοφυλάκιο της ανάπτυξης.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook