Σφοδρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες αναμένεται τις επόμενες ώρες σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική παρατηρείται έντονη χαλαζόπτωση.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες και ισχυρές βροχές καθ\’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Διάλεξε την περιοχή που θέλεις και δες τι καιρό θα κάνει κάθε λεπτό.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που παρατηρούνται ήδη στα βορειοδυτικά, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συμβουλεύει σε περιπτώσεις παγετού ή καταιγίδων

* Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)

* Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µην συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.

* Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

* Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

* Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook