Την σύσταση ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την αγορά του Ηρακλείου, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στην ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν επιμελητήρια, σύλλογοι, ενώσεις, εκπρόσωποι αγροτών κτηνοτρόφων και καταναλωτών, επισημάνθηκε η ανάγκη αλλά και η διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών να στηριχθεί η σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου στην διάρκεια της σύσκεψης στην οποία πήραν μέρος ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Λαμπρινός και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός ακόμη ευχολογίου αλλά η υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων-παρεμβάσεων που θα ανακουφίσουν από την μια τους καταναλωτές και από την άλλη την τοπική επιχειρηματικότητα.

«Παρά τη δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που κάνει δυσκολότερη τη ζωή των πολιτών που δοκιμάζονται, και βεβαίως αυξάνει την κρίση και την ύφεση» υπογράμμισε ο κ. Κουκιαδάκης και συνέχισε: «το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, ούτε είναι λογικό να αφεθούμε στην «μοίρα» μας , γι ‘αυτό θεωρούμε χρήσιμο να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους και διαδικασίες ελέγχου και μείωσης των τιμών με την συνέργεια και την συνεργασία όλων μας.

Πιστεύουμε βαθειά ότι με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μπορούμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά , τα τοπικά μας προϊόντα , τους δοκιμαζόμενους πολίτες –καταναλωτές και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των φορέων και των υπηρεσιών προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν, με στόχο να ‘χτυπηθεί’ η πηγή της ακρίβειας-όπως αναφέρθηκε- καθώς επίσης να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά θέματα που έχουν να κάνουν με τον εξορθολογισμό της αγοράς σε όλα τα επίπεδα.

«Θέλουμε απτές λύσεις και όχι ευχολόγια ούτε ψηφίσματα συμπαράστασης. Θέλουμε να συμβάλουμε όλοι μας από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουμε προκειμένου να στηρίξουμε στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε τους καταναλωτές» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το προσεχές διάστημα με την υπό σύσταση ομάδα εργασίας για να υπάρξει δρομολόγηση στοχευμένων παρεμβάσεων.