Τα ζητήματα που δυσχεραίνουν τη δυναμική παρουσία κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές συζήτησαν νωρίς σήμερα το πρωί ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης κάλεσε τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής να επισημάνουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των κρητικών προϊόντων, ώστε να επιχειρηθεί στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς φορείς, η κατά το δυνατόν εξάλειψή τους.

Κατά την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι τα κρητικά προϊόντα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά απαιτούνται στοχευμένες δράσεις και άμεσες λύσεις σε θέματα όπως, το μεταφορικό κόστος, η πιστοποίησή τους με διεθνείς προδιαγραφές, το μάρκετινγκ και η διασύνδεση με λιμάνια – αγορές του εξωτερικού για να παραμείνουν ανταγωνιστικά στις υφιστάμενες αγορές και να εισχωρήσουν σε νέες.

Πρόσθεσαν επίσης ότι τα κρητικά προϊόντα, αν και έχουν ταυτιστεί με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο κρητικής διατροφής, δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά.

Οι επιχειρηματίες από την Κροατία, τη Μάλτα, την Κύπρο, το Κουβέιτ, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, βρέθηκαν στο Ηράκλειο προσκεκλημένοι μέσω του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΩ, προκειμένου να επισκεφθούν τη 12η Πανελλήνια Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού, που πραγματοποιείται 2-5 Μαρτίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εκθέτες και άλλους επιχειρηματίες της Κρήτης και επισκέφθηκαν επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου θέτοντας τις βάσεις για συνεργασίες με άμεσα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook