Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην τρομάζει με τη λέξη κυτταρίτιδα. Για την καταπολέμηση της υπάρχουν κάποιες μη χειρουργικές θεραπείες που συνδυάζονται και με ειδικές τεχνικές μασάζ. Οι περισσότερες θεραπείες γίνονται σε μεγάλα κέντρα αισθητικής ή σε ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς και οι τιμές τους ξεκινούν από 70 ευρώ και ανάλογα με το πρόβλημα και τις συνεδρίες αυξάνεται και το κόστος.

Το λεμφικό μασάζ

Έχετε υπόψη σας ότι το μασάζ δεν απομακρύνει ούτε και μειώνει τα λιποκύτταρα. Μπορεί όμως να βελτιώσει την κατάσταση και την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει ουλές ή βαθουλώματα και να αυξήσει την κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς. Επιπλέον, διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και χαρίζει ελαστικότητα. Ειδικά το λεμφικό μασάζ επιταχύνει τη λεμφική ροή, βοηθά το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά, καθαρίζει και αναζωογονεί τους ιστούς, τονώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ηρεμεί τους μυς και αυξάνει την κίνηση του υγρού στο συνδετικό ιστό. Επιπλέον, μειώνει το οίδημα και την κατακράτηση υγρών.

Το βαθύ τοπικό μασάζ στον ιστό

Χαλαρώνει το συνδετικό ιστό ώστε να κινείται με μεγαλύτερη ελευθερία και να μην προσκολλάται στις δομές που βρίσκονται κάτω από αυτόν. Η ταυτόχρονη διέγερση των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στην περιοχή αυξάνοντας έτσι την τροφή των ιστών.

Η μέθοδος κενού αέρος
Κατάλληλη για όσους επιθυμούν να χάσουν λίπος και πόντους τοπικά και απαιτεί συνδυασμό διατροφής με ήπια άσκηση σε ειδικά μηχανήματα (μέθοδος Hypoxi) τρεις φορές την εβδομάδα. Συνδυάζεται με σύσφιγξη σε κενό αέρος για ταυτόχρονη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η τεχνολογία τύπου laser με τη μέθοδο Velashape
Συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την οπτική ενέργεια παράλληλα με αναρρόφηση και ειδικά rollers. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας απομονώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση μεταφέροντάς τους ενέργεια παλμικού φωτός και ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου οδηγώντας το σε συρρίκνωση και, επομένως, ορατή μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα.

Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία

Πρόκειται για εξελιγμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς λιποδιαλυτικών ουσιών χωρίς χρήση ενέσεων και επιπλοκές. Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με τη χρήση μείγματος κατάλληλων ουσιών, το οποίο φθάνει στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος με τη βοήθεια μιας συσκευής μικρορευμάτων. Η επιλογή των ουσιών που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και αποφασίζεται από τον ιατρό.

omorfamystika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook