Σε ανακοίνωσή του προς τον εμπορικό κόσμο της Κισάμου, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου αναφέρει τα εξής :

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Την περασμένη Παρασκευή, 24 τρέχοντος και μετά μεγάλη αναμονή, εκδόθηκε η απαιτούμενη από το ν. 4038/2012 διευκρινιστική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1047/24-2-2012), με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς αυτό.

Ωστόσο, για την υπαγωγή στην συγκεκριμένη ρύθμιση των οφειλετών που ήθελαν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε άνω των 24 δόσεων, η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση προέβλεπε την υποβολή έως και 10 διαφορετικών δικαιολογητικών και πιστοποιητικών, το αργότερο μέχρι 29 Φεβρουαρίου.

Όπως είναι αυτονόητο, η Ε.Σ.Ε.Ε διαμαρτυρήθηκε άμεσα και έντονα προς το Υπουργείο Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι θα μείνουν εκτός ρύθμισης χιλιάδες συνάδελφοί μας και το Δημόσιο θα αποστερηθεί, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, σημαντικών κεφαλαίων από την κάλυψη των χρεών.

Το Υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε τα λογικά επιχειρήματά και ανακοίνωσε, μέσω του συνημμένου Δελτίου Τύπου, την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως 30 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στις υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμη και αυτές που γεννήθηκαν την 29η Φεβρουαρίου 2012."