Την εντατικοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε με τις εμπλεκόμενες τεχνικές υπηρεσίες, φορείς και αναδόχους της Ανατολικής Κρήτης.

Με την συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Μαρίας Κασσωτάκη, ο Περιφερειάρχης ανέφερε απευθυνόμενος στα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η απορρόφηση 100 εκ. ευρώ για το έτος 2012.

«Απαιτείται να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση, τεχνικές υπηρεσίες και ανάδοχοι ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση και ανάπτυξη στο νησί».

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης για την θετική μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ, μόνο τον μήνα Δεκέμβριο του 2011 απορροφήθηκαν 55 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή έργων στην Κρήτη, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα άλλα 22 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδας.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης θα διεκδικήσουμε και άλλους πρόσθετους πόρους προκειμένου να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Το αισιόδοξο είναι ότι έχουμε εντάξει νέα έργα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. Ενημέρωσε παράλληλα ότι ο έλεγχος της απορροφητικότητας των κονδυλίων από το Ε.Π. Κρήτης για την πορεία εκτέλεσης των έργων θα είναι πλέον τριμηνιαίος και όχι ετήσιος όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Σημειώνεται τέλος ότι ανάλογη σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες Δυτικής Κρήτης θα ακολουθήσει στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook