Στάση ουδέτερου παρατηρητή κράτησε η ΝΔ στον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός επιμένοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει περισσότερο στην διακυβέρνηση, αφού όπως υποστηρίζει οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος Απριλίου έως τις αρχές Μαϊου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό αποσαφήνισε ότι δεν θα διαθέσει στην κυβέρνηση περισσότερα στελέχη. Έτσι αρνήθηκε αρχικά την πρόταση για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης και εν συνεχεία να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο νυν αναπληρωτής κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Η ΝΔ παρέμεινε στην θέση ότι “είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού να ορίσει τους υπουργούς του”. Έτσι απέφυγε να σχολιάσει και την μετακίνηση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Η ΝΔ δεν θα είχε ένσταση και θα προτιμούσε να αναλάβει το υπουργείο ο κ. Οικονόμου αφού άλλωστε επιμένει ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν.

Η ΝΔ αντιδρά στα σενάρια που συνδέουν τον μίνι ανασχηματισμό με παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου και απορρίπτει κατηγορηματικά τις εκλογές το Φθινόπωρο.

Στέλεχος του κόμματος έλεγε χαρακτηριστικά ότι “είναι περισσότερο πιθανό να μου φέρει ο Αη Βασίλης δώρο μία Πόρσε τα Χριστούγεννα παρά να πάνε οι εκλογές το Φθινόπωρο”. Αν συμμετείχε περισσότερο στην διακυβέρνηση αυξάνοντας τα δικά της στελέχη τότε θα ήταν σαν να ενίσχυε τα σενάρια για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αντίθετα η ΝΔ δείχνει να μπαίνει σε κατάσταση εκλογικής προετοιμασίας. Το Σάββατο ο κ. Σαμαράς μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και πρόσφατη μεταγραφή του κόμματός του, κ. Μάκη Βορίδη θα επισκεφθούν μαζί την Καλαμάτα και θα εγκαινιάσουν μία γέφυρα. Την επόμενη ημέρα την Κυριακή θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίξει στα στελέχη του την πλήρη μνημονιακή στροφή του κόμματος, αναμένεται να επιτεθεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά, πρόκειται να επαναλάβει την έκκληση για πανστρατιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα απορρίψει τα σενάρια συγκυβέρνησης επιμένοντας πως στόχος του κόμματος είναι πάντα η αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook