Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας τις επόμενες εβδομάδες ανάμεσα στην Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις ελληνικές αρχές, με στόχο τον εντοπισμό ως τις 28 Μαρτίου των τομέων που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρεκίλντε, η επιστολή του κ. Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί συνέχεια της συνάντησής τους την περασμένη εβδομάδα.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην επιστολή του ο Ζ. Μπαρόζο επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ταμείο Επενδύσεων και το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν 650 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομών και ενεργειακών έργων, όπως το πρόγραμμα «Ήλιος» και να εξευρεθούν τρόποι για να επιταχυνθεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), o Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, τόνισε ότι η προσφορά της Ελλάδας κλείνει το βράδυ της Πέμπτης (10 μμ ώρα Βρυξελλών), ενώ στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα και οι Βρυξέλλες θα κάνουν τον απολογισμό της κατάστασης.

(in.gr)