Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τις ελλείψεις γιατρών σε επίπεδο νομού Ηρακείου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνης αναφέρει τα εξής:

Από 1/1/2012 έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται για συνταγογράφηση:

– στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
– στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς
– στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων και
– στους γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων που έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Σε ό,τι αφορά στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο ΟΤΕ έχει αναλάβει την προμήθεια του κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης και τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού για τη διασύνδεση των Μονάδων στο internet.

Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Ηρακλείου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της σύνδεσής της μέσω adsl 24Mbps γραμμής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας όλοι οι χρήστες-γιατροί θα έχουν πρόσβαση στην διαδικτυακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επιπλέον, οι γιατροί της Ν.Μ.Υ έχουν ήδη προμηθευτεί τους απαιτούμενους φορητούς υπολογιστές για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η σύνδεση στις Υγειονομικές Μονάδες Μοιρών (που συστεγάζονται με το Παράρτημα Μοιρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ολοκληρώθηκε στις 22/2/2012 από τον ΟΤΕ (μέσω adsl 2Mbps γραμμής). Επιπλέον, οι γιατροί της Ν.Μ.Υ έχουν ήδη προμηθευτεί τους απαιτούμενους φορητούς υπολογιστές. Επομένως, οι παραπάνω Μονάδες του νομού Ηρακλείου θα λειτουργήσουν άμεσα την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή του Ηρακλείου έχουν παράλληλα και την επιλογή να επισκέπτονται, σύμφωνα με τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, εκτός από τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τους 107 συμβεβλημένους γιατρούς, σύμφωνα με τις λίστες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.eopyy.org.gr).

Τέλος, για την κάλυψη των αναγκών αναμένεται στο άμεσο προσεχές διάστημα προκήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος 5.000 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων πανελλαδικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook