Στην παγκρήτια προσπάθεια προστασίας παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας, συμμετέχει πλέον ενεργά  ο Δήμος Φαιστού, μέσα από την υπογραφή συμμετοχής του Δήμου στο «Παγκρήτιο Δίκτυο Προστασίας Παιδιών και Εφήβων».

Τη σύμβαση υπέγραψε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη στο γραφείο της, παρουσία του Διοικητική της 7ης Υ.Π.Ε. κ. Καρατσή και του Υποδιοικητή κ. Καλογιαννάκη. Προτεραιότητα του Δικτύου θα είναι η προστασία των παιδιών από κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής), η πρόληψη και η καταστολή αυτής, όπως επίσης και η αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών και των εφήβων που ανήκουν στις ευπαθείς πληθυσμιακά ομάδες.

Σημαντικό πεδίο δράσης του συγκεκριμένου δικτύου θα είναι και η ευαισθητοποίηση – ενημέρωση του ευρέως κοινωνικού συνόλου, για τα δικαιώματα των παιδιών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, των παιδιών που έχουν υποστεί κάθε είδος κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και εφήβων με σωματική ή νοητική στέρηση, όσων ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες,  των ανηλίκων που βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Δικτύου ανακοινώθηκε σε Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε στη Νεάπολη τον Φεβρουάριο από το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Λασιθίου και την 7η Υ.Π.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook