Δικογραφίες σε βάρος οκτώ ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία της Ρόδου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, σχημάτισε αυτόφωρη δικογραφία σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.

Επιπλέον δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας δυο ανηλίκων συλληφθέντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το πρωί της Τετάρτης, στην πόλη της Ρόδου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της «Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου», ομάδα συγκεντρωμένων, στην οποία μετείχαν οι 8 συλληφθέντες, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα και κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων, διακόπτοντας προσωρινά την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής – στρατιωτικής παρέλασης.

Τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για διατάραξη κοινής ειρήνης κατηγορούνται επιπλέον: δυο γιατί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη και προκάλεσαν σωματική βλάβη σε αστυνομικό, ενώ επιχείρησαν να απελευθερώσουν άτομο που είχε συλληφθεί. Ένας για απείθεια και άλλος ένας γιατί βρέθηκε στην κατοχή του ένας σουγιάς με λάμα μήκους 9 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.