Ξεπέρασαν ήδη τα 143 δισ. ευρώ τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και συμμετέχουν στο PSI.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και Bondholder Communications, που τρέχει στην διαδικτυακή διεύθυνση www.Greekbonds.gr, είχαν δηλωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ομόλογα που αντιστοιχούν σε ποσό άνω των 143 δισ. ευρώ των τίτλων που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και η ροή συμμετοχών ήταν ακόμη πολύ ενεργή.

Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή των ιδιωτών με ομόλογα Ελληνικού Δικαίου (177 δισ. ευρώ) έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται (206 δισ. ευρώ) η συμμετοχή προσεγγίζει ήδη το 70%.

«Θεματοφύλακες και επενδυτές συρρέουν μαζικά και βάζουν εντολές στο σύστημα συναινώντας στην εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν», αναφέρει τραπεζικό στέλεχος.

Εκτιμήσεις στελεχών κοντά στη διαδικασία τοποθετούν τη συνολική συμμετοχή των ομόλογων του ιδιωτικού τομέα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο στο PSI κοντά στο 90%, δηλαδή πλησίον των 160 δισ. ευρώ. Στο σύνολο των ομολόγων που κουρεύονται η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί στο 78%.
Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το υπουργείο Οικονομικών, θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες -δηλαδή έως τα μεσάνυχτα- προκειμένου να γίνει η καταμέτρηση.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει στις 8 το πρωί της Παρασκευής. Θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αργά το μεσημέρι για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασισθεί εάν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC's).