Την έκβαση του προγράμματος ελληνικών ομολόγων καλωσόρισαν τα υπουργεία Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, κάνοντας λόγο για «μεγάλο βήμα» με την ολοκλήρωση του PSI. «Είναι καλά νέα, μας επιτρέπει να μείνουμε σε εθελοντική βάση που αποτρέπει τον κίνδυνο χρεοκοπίας» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Φρανσουά Μπαρουάν το πρωί της Παρασκευής, ενώ το γερμανικό υπουργείο τόνισε πως το PSI είναι «ιστορική ευκαιρία» για την ελληνική σταθεροποίησης.

«Είναι καλά νέα, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο RTl, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η έκβαση του PSI, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός «μας επιτρέπει να μείνουμε σε εθελοντική βάση που αποτρέπει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που επιτεύχθηκε με τον ιδιωτικό τομέα κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο βήμα στην πορεία για την σταθεροποίηση» της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία» υπογράμμισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, η τρόικα θα εξετάσει εάν η συμμετοχή είναι επαρκής σύμφωνα με τους όρους που έθεσαν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

Σουλτς: «Τεράστιο βήμα, τώρα αναπτυξιακές πρωτοβουλίες»

Την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, λέγοντας πως πλέον είναι ώρα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί τεράστιο βήμα προς τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμο επίπεδο και προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρωζώνη. Υπενθυμίζει, δε, ότι η επιτυχής έκβαση του PSI αποτελεί προϋπόθεση για την τελική έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που «θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες που έχουν χάσει την εργασία τους και έχουν βυθιστεί στη φτώχεια», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς.