Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας διοργανώνει εκδήλωση – συνομιλία (για) με την ποίηση της Βικτωρίας Θεοδώρου και του Μάνου Λουκάκη, η οποία θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα.

Για την ποίηση της Βικτωρίας Θεοδώρου θα μιλήσουν η Ευθαλία Μπουκουβάλα (Βικτωρία Θεοδώρου: Όταν το λαγούτο και η λύρα ψάλλουν τον έρωτα ελευθερίας) και η Ελπινίκη Νικολουδακη – Σουρή (Η επικαιρότητα της ποίησης της Βικτωρίας Θεοδώρου).

Για την ποίηση του Μάνου Λουκάκη θα μιλήσουν ο Αντώνης Καρτσάκης (Μάνος Λουκάκης: ο «απέναντι» ποιητής) και η Μάγια Λουκάκη (Η ποίηση του Μάνου Λουκάκη με μια «άλλη» ματιά).
Θα γίνουν παρεμβάσεις και καταθέσεις μαρτυριών από το κοινό.

Θα συντονίζει ο Νίκος Τζώρτζης.

Οι φιλόλογοι των Χανίων οργανώνουν εσπερίδα για τον μεγάλο μας ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Νεάρχου 23 – Είσοδος από Γιαμπουδάκη).

Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές θα είναι οι Σταμάτης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης “Ποιητικοί βίοι παράλληλοι: Κουαζίμοντο και Βρεττάκος”, Δέσποινα Αθανασιάδου δ.Φ. καθηγήτρια Δ.Σ. ΄Ουκ εάλω το φως: Πρόκληση διαχρονικού προβληματισμού με αφορμή τη «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Νικηφόρου Βρεττάκου΄.

Στεργιανή Ζανέκα, δ.Φ., καθηγήτρια Δ.Ε. ΄Νικηφόρου Βρεττάκου, Ποιήματα για το ίδιο το βουνό «Ο ποιητικός λόγος ως φωνή της φύσης. Πολυσημίες και συνδηλώσεις του βουνού»”, Δημήτρης Βλαχοδήμος, Μ.Α Φ., καθηγητής Δ.Ε. ΄Ο Νικηφόρος Βρεττάκος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”.

Θα συντονίζει ο Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook