Σύμφωνα με πληροφορίες ο μόνος εκ των τριών (Βενιζέλος, Παπουτσής, Τζουμάκας) ενδιαφερομένων για την προεδρία του Κινήματος που έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, βάσει των καταστατικών προβλέψεων, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έλεγαν χθες ότι το κείμενο υπογραφών που θα κατατεθεί, θα υπογράφεται από περίπου 200 μέλη (από τα 374) του εθνικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, είπε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει κείμενο υπογραφών αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι ζητεί την «πολιτική» έγκριση της υποψηφιότητάς του από το Εθνικό Συμβούλιο και θεωρώντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού Γ. Ανωμερίτης έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στα μέλη του Συμβουλίου προκειμένου να εγκρίνουν τις υποψηφιότητες.
Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Χθες, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του νέου αρχηγού, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρέτησε φορτισμένος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης τα κομματικά στελέχη και τη βάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις μάχες από άλλα μετερίζια κάνοντας ειδική αναφορά στον ελληνισμό της διασποράς και στην περιφέρεια.

Εξαπέλυσε βολές εναντίον της ΝΔ και επέμεινε στην επιλογή του δημοψηφίσματος παραδεχόμενος ότι μετανιώνει που δεν κίνησε νωρίτερα τις σχετικές διαδικασίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη για τα ιστορικά -όπως είπε- λάθη που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τους πολίτες για τις θυσίες και την υπομονή τους. Τόνισε ότι στόχος του είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής, ζήτησε την επιστροφή στο κόμμα των διαγραφέντων, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην πυροβολούν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ζήτησε την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα «αντιμνημονιακών» αποχρώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook