Η Παναχαϊκή κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που \”άλωσε\” φέτος το Μάλεμε, αφού κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά για την 18η αγωνιστική της Football League και πήρε συγχρόνως και \”ρεβάνς\” για την ήττα της πρεμιέρας.

Η χανιώτικη ομάδα παρά την ήττα της διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει μπροστά της το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό, την Τετάρτη (14/3, 17.30 ΟΤΕ TV).

Ο Πλατανιάς έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και είχε μεταφέρει το σκηνικό στο μισό γήπεδο, με την Παναχαϊκή να κατεβαίνει με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και με μοναδικό παίκτη… κάτω από τη σέντρα τον Φουρτάδο.

Παρά τις ευκαιρίες τους οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια αν και βάσει εικόνας άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν στο β\’ μέρος με την αλλαγή του Ατματζίδη και την τοποθέτηση του Μ\’ πια δίπλα στον Φουρτάδο, κινήσεις που έδειξαν ότι ο Βασίλης Βούζας ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να \”χτυπήσει\” τον Πλατανιά, που είχε πλέον κόντρα τον αέρα.

Πράγματι τα κατάφερε να κάνει τη… ζημιά με τους Μ\’ πια (60\’) και Φουρτάδο (74\’) να σκοράρουν και να δίνουν ένα \”διπλό\” που πανηγυρίστηκε έξαλλα αλλά και με προκλητική διάθεση προς την κερκίδα από κάποιους παίκτες των \”ροσονέρι\”.

Ο Πλατανιάς πάντως θα μπορούσε να είχε \”σώσει\” έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μαραγκουδάκη (65\’ και 68\’) και Χαϊκάλη (68\’).

Στο 81\’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Φουρτάδο.

Διαιτητής ήταν ο Παπαδόπουλος (Θανασακούδης-Βλάσσης).

Φάσεις-γκολ
5\’ Σουτ του Ναζλίδη άουτ.
13\’ Σουτ του Ναζλίδη κοντράρει στον Κοκκίνη, νέο σουτ από τον Μιρτσέτα αποκρούεται και πάλι από σώματα αμυντικών.
14\’ Ο Πουρής θα μπλοκάρει το σουτ του Μαραγκουδάκη.
20\’ Ο Φουρτάδο θα σουτάρει άουτ.
24\’ Το σουτ του Μαραγκουδάκη θα κοντράρει στον Φατιόν και ο Πουρής θα μπλοκάρει.
27\’ Φάουλ του Γκονζάλες, Ραπτάκης και Πάγκαλος δεν μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.
33\’ Ο Πάγκαλος άλλαξε ιδανικά την μπάλα με τον Ναζλίδη και σούταρε, με τον Πουρή να αποκρούει και τον Μαραγκουδάκη να μην μπορεί να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα για να την στείλει στα δίκτυα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.
40\’ Σέντρα του Παληγεώργου ο Μαραγκουδάκης θα προσπαθήσει να σκοράρει με τακουνάκι αλλά ο Πουρής θα μπλοκάρει.
59\’ Σουτ του Ντίνα άουτ.
60\’ ΓΚΟΛ: Σουτ από τον Φουρτάδο θα αποκρούσει ο Λαζαρίδης και ο Μ\’πια με πλασέ θα σκοράρει για το 0-1.
65\’ Γέμισμα του Παληγεώργου στην περιοχή ο Ναζλίδης θα κερδίσει την κεφαλιά για τον Μαραγκουδάκη, που μόνος απέναντι από τον Πουρή θα κοπεί σωτήρια από τον τερματοφύλακα και τον Κωνσταντινίδη.
68\’ Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση για τον Πλατανιά όταν ο Μαραγκουδάκης σούταρε ο Πουρής απέκρουσε και ο Χαϊκάλης σε κενή εστία κατάφερε να σουτάρει ψηλά άουτ.
74\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα-σουτ του Ατματζίδη ο Φουρτάδο με πλασέ κάνει το 0-2, μέσα σε χλιαρές διαμαρτυρίες για οφσάιντ.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς):  Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Ραπτάκης, Τζανής (83\’ Δρακάκης), Δέντσας, Γκονζάλες, Πάγκαλος (59\’ Δράμι), Μιρτσέτα (65\’ Χαϊκάλης), Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης.

Παναχαϊκή (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Πακάλτσης, Κωνσταντινίδης, Φουρτάδο, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (46\’ Ατματζίδης), Μ\’πία (78\’ Ουρτάδο), Ντίνας (93\’ Σκαρτσίλας), Φατιόν, Κοκκίνης, Φούφουλας.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook