Την θλίψη τους για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου και τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους της εξέφρασαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου, «η οποία επί δεκαετίες ταύτισε τον εαυτό της με την διάσωση και την προβολή της μουσικής μας παράδοσης» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η Δόμνα Σαμίου, επισήμανε, «έφερε στο φως κρυμμένους λαϊκούς θησαυρούς και τους γνώρισε στις νεότερες γενιές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας ταυτότητας».

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου: «Η Δόμνα Σαμίου ερεύνησε, ερμήνευσε και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να νιώσουμε όλοι μας την αξία και τη σημασία της λαϊκής μας παράδοσης, της παραδοσιακής μουσικής».

«Μία μεγάλη φωνή του δημοτικού μας τραγουδιού σίγησε» δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης υπογραμμίζοντας πως η Δόμνα Σαμίου «ζωντάνεψε τη δημοτική μας παράδοση με τρόπο κλασικό και απαράμιλλο, συνδυάζοντας φωνητικά τις καταβολές της Ιωνίας με αυτές της \”παλιάς\” Ελλάδας».

«Έφυγε από κοντά μας μια μεγάλη προσωπικότητα του πολιτισμού, της λαϊκής τέχνης και παράδοσης του τόπου μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η ανεκτίμητη προσφορά της θα μείνει παρακαταθήκη στο λαό και τη χώρα.

«Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού πολιτισμού έφυγε από κοντά μας» δήλωσε του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως αφήνει στην Ελλάδα το τεράστιο έργο της για την παράδοση του τόπου και του λαού μας.

Η Δόμνα Σαμίου, η οποία πέθανε σε ηλικία 84 ετών, θα θα κηδευτεί την Τρίτη, στις 3 το απόγευμα, από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook